Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

Formació

i Recerca

Actualment disposem de

Màsters en Neuropsicologia i Rehabilitació

Máster de Formación Permanente en Rehabilitación Neuropsicológica

Institut Guttman
El màster té com a objectiu formar professionals especialitzats en l’avaluació i la rehabilitació neuropsicològica de persones amb dany cerebral i de població infantojuvenil amb trastorns del neurodesenvolupament.
Data Inici: 4 set. 2023

Màster en Neuropsicologia

Universitat de Lleida (Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social)
L’objectiu general del màster és conèixer les relacions entre l’organització cerebral i el comportament humà en el seu sentit més ampli. En aquest sentit, es proporcionaran els coneixements necessaris per aprofundir en l’estudi tant de la localització de les funcions cerebrals bàsiques com complexes, que impliquin la interacció de diferents àrees/regions/circuits cerebrals, com els mecanismes neurofisiològics subjacents als processos cognitius i motivacionals.

Màster en Neuropsicologia Clínica Infantil i d’Adults

Universitat Autònoma de Barcelona
El màster en Neuropsicologia Clínica Infantil i d’Adults forma psicòlegs especialitzats en neuropsicologia clínica, atenent a les demandes creixents en el mercat laboral, de professionals coneixedors d’aquesta disciplina.

Màster en Neuropsicologia i Neurologia de la conducta

Departament de Psiquiatria i Medicina Legal. Universitat Autònoma de Barcelona
Té com objectiu la formació de professionals capacitats per a l’avaluació i orientació terapèutica de les alteracions del comportament, les emocions i de les activitats mentals superiors, deguda a lesions cerebrals. La formació es concatena en conceptes aportats per la Medicina Basada en l’Evidència. S’ofereix una formació que combina teoria i pràctica des d’una perspectiva clínica. La formació pràctica intensiva es realitza durant 21 mesos, amb un total del 2.400 hores.

Màster en Neuropsicologia infantil

Universitat de Barcelona
Objectiu: Adquirir una formació avançada en Neuropsicologia infantil i orientada a l’especialització professional en el diagnòstic i la intervenció neuropsicològica en la infància.

Màster en Neuropsicologia: Diagnòstic i Rehabilitació Neuropsicològica

Universitat Autònoma de Barcelona
Aquest màster és un programa d’estudis amb l’objectiu de proporcionar una formació avançada en neuropsicologia i assolir una especialització professional en la diagnosis i la rehabilitació neuropsicològica.

Màster en Neurorehabilitació

Institut Guttman
L’objectiu fonamental del màster és que els estudiants adquireixin els coneixementsespecialitzats i les competències necessàries per abordar l’assistència del pacient amblesió medul·lar, dany cerebral adquirit o un altra discapacitat d’origen neurològic,de manera global i integral, en edat adulta i pediàtrica. Des d’una dimensió física,psíquica i social, optimitzar la generació i transferència de nous coneixements en elàmbit especialitzat de la neurociència i la neurorehabilitació.

Màster en Neurorehabilitació

ISEP, INSTITUT SUPERIOR D’ESTUDIS PSICOLÒGICS
Són molts els professionals necessaris per a abordar les lesions neurològiques (neuropsicòlegs, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, logopedes, treballadors socials, psicòlegs clínics, infermers, psiquiatres, neuròlegs, metges rehabilitadors, etc.), però és impossible afrontar un abordatge terapèutic sense un enfocament holístic centrat en la persona i de caràcter transdisciplinar com el que ofereix el Màster en Neurorehabilitació d’ISEP, pioner pel seu caràcter interdisciplinari.

Màster universitari de Neuropsicologia

Universitat Oberta de Catalunya
Mitjançant aquest programa l’estudiant aprofundirà en les bases que relacionen el comportament humà amb els mecanismes del funcionament cerebral, formació que li permetrà desenvolupar programes d’intervenció i protocols d’investigació per aprofundir en la relació entre cervell, cognició i conducta.

Grups de Recerca

Brain Function, Emotion, and Behavior in People with HIV Infection (Funcionament Cerebral, Emoció i Conducta en Persones amb Infecció per VIH)

Fundació Lluita contra la SIDA / Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Badalona).
Grup de recerca dedicat a l’estudi de les complicacions neurocognitives en la infecció per VIH/SIDA i presenta més de 15 anys de trajectòria. Inicialment les investigacions desenvolupades es van centrar més en l’avaluació neuropsicològica i possibles intervencions de la millora de l’alteració cognitiva en persones amb infecció per VIH.En els darrers anys aquesta recerca ha incorporat variables de neuroimatge (estructural i funcional i d’altres variables conductals.
Responsable: Jose A. Muñoz-Moreno (Fundació Lluita contra la SIDA)

Grup d’Estudi de la Cognició i la Conducta

Institut de Recerca Biomèdica de Lleida
El Grup d’Estudi de la Cognició i la Conducta és un Grup de Recerca Consolidat reconegut per la Generalitat de Catalunya. Està format per investigadors de diferents especialitats (neurologia, neuropsicologia, ciències biomèdiques, etc.). Investiga principalment les alteracions cognitives i conductuals en diferents malalties neurològiques o sistèmiques amb repercusió cognitiva. El grup compta amb finançament competitiu nacional i internacional, i publica els seus estudis en revistes d’alt impacte
Responsable: Gerard Piñol-Ripoll

Grup de Recerca en Neuroimmunologia

Institut de Recerca de Lleida, IRBLleida i Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
Com a línies de recerca tenim la identificació de biomarcadors pronòstics i d’evolució de la Esclerosi Múltiple (EM) i el paper de la cognició i la reserva cognitiva en EM, la cognició com a marcador de conversió i de progressió de la malaltia i si es relaciona amb altres biomarcadors, com l’estrès oxidatiu, que ens ajudin a demostrar l’evolució de la malaltia i la importància de trobar un tractament tant per la progressió física com cognitiva i com la reserva cognitiva modula aquesta progressió
Responsable: El Dr. Luis Brieva, neuròleg i cap de secció de Neurologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida lidera el grup de Neuroimmunologia de l‘IRBLleida. Amb ell, dos neuròlegs més, Dra. Cristina González y Dr. José Vicente Hervás, la Neuropsicòloga Anna Gil, la investigadora bàsica Lara Nogueras i el grup d'infermeria, Silvia Peralta i Mª José Solana. A més, un altre psicòleg extern col·laborador del grup, Marc Canudes i un investigador col·laborador extern, Dr. Hugo Gonzalo, completen l'equip

Laboratori de Neuroimatge i Salut Mental

Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge-IDIBELL
Format actualment per 11 investigadors de diferents formacions (psicologia, medicina, ciències biomèdiques, enginyeria) liderats pel Neuropsicòleg Carles Soriano-Mas. Investiga les bases cerebrals dels trastorns mentals i els processos psicològics relacionats mitjançant tècniques de ressonància magnètica estructural i funcional. El grup compta amb finançament competitiu nacional i internacional i publica els seus estudis a revistes de l’àmbit de la Psiquiatria, la Psicologia i les Neurociències.
Responsable: Carles Soriano-Mas

Neurofuncionalitat i llenguatge. Programa de Neurociències

Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM)
Se centra en l’estudi de les relacions entre el cervell, la cognició, el comportament i els estats emocionals. Aquestes relacions son estudiades dins de l’àmbit de la patologia cerebral focal i difosa, en especial en el context de les malalties neurodegeneratives. Línies de recerca principals: 1. Normalització i validació d’instruments diagnòstics 2. Estudis de cartografia (mapeig) de funcions cognitives 3. Implementació de xarxes neuronals artificials 4. Tractaments en la malaltia de Parkinson.
Responsable: Jordi Peña Casanova

Neuropsicologia de la Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona
El grup va ser consolidat per la generalitat de Catalunya a l’any 1995. Els seus objectius són l’estudi de les conseqüències de les lesions i disfuncions cerebrals en la conducta i cognició. La principal tècnica usada pel grup és la ressonància magnètica. Línies que estan integrades dins de l’INc de la UB: Addició i Patologia dual, Barcelona Brain Stimulation Lab, Envelliment saludable i malalties cerebrovasculars, Neuroimatge en malalties degeneratives, Obsesitat i Paràlisi cerebral.
Responsable: Carme Junqué

NEUROPSICOLOGIA I EMOCIONS

URV (UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI)
El grup de Neuropsicologia i emocions és un àrea de recerca dins del centre de recerca TECNATOX. Les directores de l’àrea són la Dra. Paloma Vicens Calderón i la Dra. Margarita Torrente Torné però també hi pertany el Dr. Luis Heredia Santaella.Les nostres línies de treball són: Psicobiologia i psicofarmacología de la conducta, els processos cognitius i les emocions; Avaluació i intervenció neuropsicológica i Neurotoxicologia trastorns del desenvolupament i neurodegeneració.
Responsable: Paloma Vicens Calderón i Margarita Torrente Torné

Recerca Clínica: Cervell, Cognició i Conducta

Consorci Sanitari de Terrassa
Es centra en l\’eficàcia de la Rehabilitació Cognitiva amb tecnologia d\’informació i comunicació (TIC) per prevenir o retardar el deteriorament cognitiu. Altres línies de recerca són l\’estudi de les bases biològiques de l\’obesitat i el sistema de recompensa, l\’envelliment saludable, l\’arquitectura cognitiva de l\’autocontrol i la modulació genètica dels circuits neuronals per l\’emoció, la motivació i la presa de decisions. Col·labora amb diferents institucions a nivell nacional i internacional.
Responsable: Maite Garolera

Fes-te Soci de la SCNPS

Tot són avantages. Descobreix perquè ser soci  t’obre un món de possibilitats