Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

Darreres publicacions en Neuropsicologia

Neuropsicología de las enfermedades neurodegenerativas. Jurado, M.A., Mataró, M. i Pueyo, R.(2013)

Les malalties neurodegeneratives del sistema nerviós es caracteritzen per alterar el funcionament cognitiu, emocional i conductual de les persones afectades. Aquest llibre recull les últimes evidències de la literatura sobre els aspectes clínics i diagnòstics, la neuropatologia i la neuroimatge, amb especial èmfasi en la neuropsicologia, de trastorns tan importants com la malaltia d’Alzheimer, el deteriorament cognitiu vascular, la degeneració lobar frontotemporal, la malaltia de Parkinson, la demència amb cossos de Lewy, la malaltia de Huntington o l’esclerosi múltiple.Es tracta d’una obra essencial no només per a estudiants i professionals sinó també per a cuidadors, familiars i per als qui desitgin aprofundir en el coneixement de la relació entre el funcionament cerebral i els processos psicològics en les malalties neurodegeneratives.

Neuropsicología. Jodar, et al.(2013)

La neuropsicologia analitza la relació existent entre els diferents processos psicològics, fonamentalment cognitius, i el funcionament cerebral. És una disciplina en auge vinculada estretament als avanços que es realitzen en altres àrees i disciplines de les neurociències, com la neurologia, la neuroradiologia, la neurobiologia o la neurociència cognitiva. Aquesta obra es situa en una perspectiva biològica, per a entendre la cognició i el comportament, en funció del seu correlat o substrat cerebral. Però al mateix temps, es situa en un entorn fonamentalment clínic, ja que del camp aplicat és d’on parteix la majoria del coneixement sobre els trastorns i de les seves característiques. En aquest sentit, combina l’ensenyament dels processos neuropsicològics, amb alguns dels principals trastorns que s’observen en la pràctica clínica. El present llibre és una eina útil per a l’aprenentatge de la neuropsicologia bàsica i està dirigit a tots aquells estudiants i docents que desenvolupen la seva labor dintre d’aquest àmbit i a aquells professionals de la neuropsicologia que vulguin disposar d’informació actualitzada dels processos neurobiològicos subjacents als principals trastorns cognitius.

Cuida tu Cerebro… y Mejora tu Vida. Bilbao, A.(2013)

En aquest fascinant viatge, el Dr. Bilbao repassa les 6 àrees clau perquè cuidis el teu cervell amb un enfocament proper i ple de recomanacions pràctiques. Des de consells nutricionals per a prevenir les malalties neurològiques i millorar l’ànim o tècniques eficaces per a cuidar la memòria fins a exercicis per a allunyar les preocupacions de la teva vida. El missatge de la Salut Cerebral és tan inspirador que trobaràs en ell la motivació per a desenvolupar hàbits de vida neurosaludables, abans fins i tot d’acabar el llibre. Gaudeix el teu cervell!

NEUROPSICOLOGIA, a través de casos clínicos, Arnedo et al.(2013)

Una obra nova escrita per autors amb àmplia trajectòria clínica, investigadora i docent, en la qual els casos reals de pacients amb dany cerebral són el fil conductor i no una manera d’exemplificar la teoria, com generalment passa en els manuals de Neuropsicologia clàssics. Presenta múltiples recursos didàctics: neuroimatges, figures, taules, objectius d’aprenentatge, resums, activitats auto formatives, etc.

NEUROPSICOLOGIA DEL CÒRTEX PREFRONTAL I DE LES FUNCIONS EXECUTIVES, Tirapu et al(2012).

Neuropsicologia del còrtex prefrontal i de les funcions executives pretén ser el major compendi en llengua castellana sobre aquesta regió cerebral i els processos cognitius lligats a ella; regió cerebral tan esmentada, referida, estudiada i nomenada, però, paradoxalment, de vegades, tan imprecisament definida i acotada quant a les seves funcions. L’interès pel còrtex prefrontal i el nombre d’estudis publicats han experimentat un creixement exponencial en els últims 30 anys. En la mateixa línia, les investigacions realitzades des de diverses ciències, tant bàsiques com aplicades, sobre les funcions executives estan permetent conèixer amb més precisió quina és la seva naturalesa, com i quan es poden veure alterades (així com les seves manifestacions clíniques) i de quina manera pot intervenir per a la seva restitució (abordatges terapèutics).

REHABILITACIÓ NEUROPSICOLÒGICA: INTERVENCIÓ I PRÀCTICA CLÍNICA  Bruna et al.(2011)

Fins ara, es disposen de pocs manuals originals en castellà sobre la rehabilitació neuropsicològica de persones afectades per dany cerebral, pel que aquest llibre pot constituir un referent actualitzat per als professionals que treballen en aquest àmbit.

L’obra es divideix encinc parts: a la 1a descriu els fonaments de la Neuropsicologia clínica, a la 2a descriu les funcions cognitives que constitueixen la base de les principals funcions cognitives, a la 3a s’inclouen els trastorns neurològics i psiquiàtrics objecte de la rehabilitació neuropsicològica, a la 4a es presenten les principals estratègies d’intervenció neuropsicològica en l’envelliment, i a la darrera part es tracta la valoració dels principals aspectes assistencials, ètics i legals.

Els autors de l’obra són professionals de diferents especialitats, tant de l’àmbit clínic com universitari, i de reconegut prestigi a Espanya. Participen també autors de prestigi internacional, el que aporta a l’obra una perspectiva multidisciplinària fonamental en l’atenció als pacients.

Altres artícles que et poden interessar

Neuropsychological deficits in patients with cognitive complaints after COVID-19

Characterization and management of cognitive and emotional alterations in COVID-19 critically ill patients after ICU discharge

Hypothalamic pregnenolone mediates recognition memory in the context of metabolic disorders

Brain Structural Changes during Juvenile Fibromyalgia: Relationships with Pain, Fatigue and Functional Disability

Fes-te Soci de la SCNPS

Tot són avantages. Descobreix perquè ser soci  t’obre un món de possibilitats