Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

Sobre la Societat Catalana

de Neuropsicologia

La nostra Missió

La Societat Catalana de Neuropsicologia (SCNPS) és una societat de caràcter científic que té com a finalitat fonamental la difusió de la disciplina de la Neuropsicologia en les seves vessants bàsiques i aplicades, de recerca i assistencials. Entre els seus objectius es troben la projecció professional, així com la seva divulgació a la societat, tot afavorint els vincles interprofessionals i interdisciplinars.

La SCNPS organitza dues reunions científiques anuals, tradicionalment a la primavera i a la tardor, que tenen com a propòsit l’actualització i aprofundiment en el camp de la Neuropsicologia i van adreçades tant als seus socis com a tots aquells professionals interessats en aquest àmbit.

Història

La Societat Catalana de Neuropsicologia (SCNPS), fundada al novembre de 1979. 

La primera Junta directiva de la SCNPS quedà constituïda per Lluís Barraquer (President), Jordi Peña (Secretari), Pere Vendrell (Tresorer) i Josep M. Vendrell, José Manuel Blecua, Jordi Olivella i Miquel Sánchez Turet, com a vocals. El doctor Lluís Barraquer ostentarà la presidència durant més d’una dècada (1980-1994). Posteriorment ocuparan aquest càrrec Jordi Peña Casanova (1994-1996), Jordi Olivella (1996-2001), Rosa Gené (2001-2008) i Maite Garolera (2008-actualitat).

La primera reunió científica de la SNCPS tingué lloc el 30 d’abril de 1981 al Saló d’ Actes de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona). La segona reunió (26 de novembre de 1981) també es dugué a terme en el mateix hospital; essent el tema central la Neuropsicologia evolutiva. En el seu desè aniversari, la societat organitzà una sessió científica extraordinària a l’Hospital de la Cruz Roja (Barcelona). En aquesta sessió, celebrada el 12 de Juny de 1991, va participar la Dra. Edith Kaplan (1924-2009), co-creadora de l’anomenat “Boston process approach”.

Entre els investigadors que han participat a les Jornades n’hi ha de tant rellevants com Anne Lise Christensen, Barbara Wilson, Robert K. Heaton, Richard Morris, Josep Call, Brian Butterworth i Antonie Bechara. 

En els darrers anys la SCNPS ha experimentat un extraordinari creixement. Actualment compta amb mes de 300 socis, essent la societat neuropsicològica en actiu més antiga de l’Estat Espanyol.

La Junta

Maite Garolera Freixa

Presidenta

Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa)

Olga Bruna Rabassa

Vicepresidenta

Universitat Ramon Llull

Joana Porcel Carbonell

Tresorera

Barcelona Institute for Global Health

Silvia Cañizares Alejos

Secretària

Hospital Clínic de Bracelona

Marta Balagué Marmaña

Vicesecretària

Hospital Moises Broggi (Consorci Sanitari Integral)

M. Angels Jurado Luque

Vocal

Universitat de Barcelona

María Quintana Aparicio

Vocal

Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa)

María José Ciudad Mas

Vocal

Centre Sociosanitari el Carme (Badalona Serveis Assistencials)

Cristina Sánchez Castañeda

Vocal

Universitat de Barcelona

Laia Tenas Font

Vocal

Fundació Pasqual Maragall

Estatuts del SCNP

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit elementum metus porta velit potenti cubilia natoque, purus

Fes-te Soci de la SCNPS

Tot són avantages. Descobreix perquè ser soci  t’obre un món de possibilitats

logo SCNPS Blanco

www.neuropsicologia.cat
[email protected]