Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

En marxa l’estudi Alfa de la Fundació Pasqual Maragall

L’estudi Alfa (Alzheimer i Famílies), impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, és un estudi longitudinal amb l’objectiu de conèixer millor els processos que tenen lloc abans de l’inici de la malaltia d’Alzheimer, per poder dissenyar intervencions orientades a prevenir o retardar la seva aparició. L’estudi permetrà disposar d’informació científica sobre les característiques biològiques i l’evolució natural dels recursos cognitius i emocionals d’un grup de persones al llarg de la seva vida.

Hi participaran 400 voluntaris adults, fills i filles de pacients diagnosticats de la malaltia d’Alzheimer. Els participants seran convidats a realitzar un conjunt de proves cada tres anys, durant el màxim període de temps possible, idealment tota la seva vida. És per tant un estudi amb voluntat de ser una estructura estable en el temps que permeti obtenir dades i informació científica a llarg termini. Les sessions de l’estudi es realitzaran a Barcelona.L’estudi està finançat amb aportacions privades i, en aquest sentit, compta amb el suport de l’Obra Social de “La Caixa”.La informació sobre l’estudi està disponible a la pàgina web www.alfaestudi.org.

Altres artícles que et poden interessar

Neuropsychological deficits in patients with cognitive complaints after COVID-19

Characterization and management of cognitive and emotional alterations in COVID-19 critically ill patients after ICU discharge

Hypothalamic pregnenolone mediates recognition memory in the context of metabolic disorders

Brain Structural Changes during Juvenile Fibromyalgia: Relationships with Pain, Fatigue and Functional Disability

Fes-te Soci de la SCNPS

Tot són avantages. Descobreix perquè ser soci  t’obre un món de possibilitats