Aquest resum ha estat realitzat per la Sílvia Zaragoza, l’Ana Álvarez y l’Ana Llorente. Estem molt agraïts a l’ajuda proporcionada pel marit de la Clàudia, l’Enrique Martínez. Amb aquest resum professional volem rendre un homenatge sincer a la seva persona així com agraïm a la Societat Catalana de Neuropsicologia i al Dr. Peña-Casanova la seva difusió.
La Claudia ens va deixar el passat 7 d’octubre a l’edat de 44 anys. Va ser una treballadora incansable. Va estudiar Psicologia a la UB i posteriorment va realitzar el Màster de Neuropsicologia de la UAB, dirigit pel Dr. J. Peña-Casanova, a la promoció 1994-1996, que va completar amb estudis de Farmacologia Clínica i Epidemiologia amb Dr. J. Laporte a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Va fer les seves practiques de Neuropsicologia clínica sota la mirada de la seva tutora, la neuropsicòloga Carmen Arasanz, a l’hospital de la Creu Roja de Barcelona. Va ser membre de la Societat Catalana de Neuropsicologia en el seu començament profesional.
La Clàudia va ser una de les primeres neuropsicòlogues que van entrar a treballar als epartaments mèdics de la indústria farmacèutica, concretament va treballar en estudis post-autorització en Neurociències en la desapareguda ParKe Davis, actualment subsidiària de Pfizer, una de les empreses farmacèutiques americanes més grans i més antigues en aquell moment. Allà va començar la seva trajectòria professional a l’any 1996, sense parar des de llavors. Va fer una estada a Pfizer Madrid, i tornà posteriorment a Barcelona. Va transferir l’experiència adquirida a la indústria per col·laborar com a Found Raiser amb l’ Institut Català de Farmacologia de la Vall d’Hebron amb el Dr. Joan Ramon Laporte. Posteriorment va entrar a l’empresa Sanofi-Aventis com a Medical Adviser en CNS, i amb el temps va esdevenir Gerent de Medical Scientific Liaison en l’àrea de Diabetis.
Els darrers anys estava com a responsable del departament de Market Access en aquesta mateixa àrea i interaccionant amb agents “decisors” en salut a nivell nacional i autonòmic, com són les agències d’avaluació de tecnologia mèdica, entre altres. Va ser responsable d’activitats encaminades a aconseguir situar al mercat, fàrmacs que poguessin fer la vida més fàcil als pacients. Durant la seva llarga i intensa trajectòria professional, la Clàudia va saber traslladar el seu coneixement en diferents àmbits de les ciències de la Salut, com ho demostra diferents treballs en els que es va ajudar a consolidar i tirar endavant en diverses àrees de la salut com en dolor, epilèpsia, esquizofrènia, trastorn bipolar i diabetis.