Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

19 June 2015
| 09:30h
a 10:05h

Biomarcadors de neuroimatge en la Malaltia d’Alzheimer i els seus correlats cognitius en persones grans cognitivament preservades

En les dues últimes dècades, els biomarcadors (de neuroimatge) han estat objecte d'una intensa recerca en el camp de les malalties neurodegeneratives, i especialment la malaltia d'Alzheimer.

En les dues últimes dècades, els biomarcadors (de neuroimatge) han estat objecte d'una intensa recerca en el camp de les malalties neurodegeneratives, i especialment la malaltia d'Alzheimer. El seu interès és doble: poden utilitzar-se per comprendre millor la patofisiologia de la malaltia (per determinar els fonaments neuronals dels dèficits cognitius, avaluar la propagació de les lesions cerebrals i els seus modificadors, etc.) però també en un context més clínic. De fet, les recomanacions recents dels principals grups internacionals advoquen per l'ús d'aquests biomarcadors per al diagnòstic de la malaltia d'Alzheimer, incloses les etapes de demència i predemencia. En aquesta presentació em centraré en els biomarcadors de neuroimatge més documentats: atròfia cerebral (determinada mitjançant ressonància magnètica), alteració de el metabolisme de la glucosa i (deposició de 3 amiloides, tots dos avaluats amb PET). La presentació donarà una visió general dels estudis recents realitzats en adults majors cognitivament normals: Quina és la prevalença d'aquests biomarcadors anormals en individus sans? Estan associats amb factors (demogràfics, genètics i d'estil de vida)? Com es relacionen aquests biomarcadors anormals amb la cognició, les queixes cognitives autoinformades o el pronòstic? Des d'una perspectiva més fonamental, com poden aquests biomarcadors ajudar-nos a captar els mecanismes de la malaltia d'Alzheimer en la seva etapa més primerenca?

En Activitats

19 juny 2015
09:00h

66a Jornada de Primavera de la SCNPS 2015

per:

Renaud La Joie
Renaud La Joie