Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

29 June 2018
| 10:10h
a 10:20h

Cognició i Càncer

Els fàrmacs per tractar el càncer de mama poden tenir efectes secundaris que compromet en la qualitat de vida de les pacients.

Els fàrmacs per tractar el càncer de mama poden tenir efectes secundaris que compromet en la qualitat de vida de les pacients. A part dels efectes secundaris més coneguts, les persones que reben quimioteràpia sovint es poden queixar d’una sensació de boira mental, amb dificultats de concentració i problemes per a recordar [3], que col·loquialment s’ha anomenat Chemobrain. Des del 1980 se sap que el tractament pel càncer de mama pot tenir alteració cognitiva com a efecte secundari.

El present estudi és longitudinal i pretén descriure el rendiment cognitiu de dones amb càncer de mama tractades amb quimioteràpia que s’han avaluat en tres moments diferents: després de la cirurgia i abans d’iniciar- se el tractament amb fàrmacs, després de finalitzar el tractament amb quimioteràpia i al cap d’un any de la segona valoració.

Per aquest objectiu s’ha reclutat dos grups de dones diagnosticades de novo de càncer de mama: un grup tractades amb una combinació de 5-fluorouracil, epirubicina i ciclofosfamida (FEC) i un altre grup tractades amb FECi un altre agent afegit anomenat taxà.

El FEC és un tractament freqüent en la quimioteràpia per al càncer de mama i el taxà és un agent que s’afegeix quan hi ha afectació ganglionar.

El fet que la mostra es composi de dones tractades amb FEC sol o amb taxans permet comparar el rendiment cognitiu dels dos subgrups i poder estudiar l’efecte diferencial del taxà.

En Activitats

28 juny 2018
08:30h

72a Jornada de Primavera de la SCNPS. Cognició i Neurociències 2018

per:

Noemí Cerulla
Psicòloga Consorci Sanitari de Terrassa EAIAde Deteriorament Cognitiu i Demències
Noemí Cerulla
Psicòloga Consorci Sanitari de Terrassa EAIAde Deteriorament Cognitiu i Demències