Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

30 June 2017
| 12:45h
a 13:45h

Conferència magistral: Formació, manteniment i pèrdua de la memòria

La comprensió de la memòria és un dels "grans reptes" de la neurociència contemporània.

La comprensió de la memòria és un dels "grans reptes" de la neurociència contemporània. El meu grup de recerca està intentant tenir un paper en l'esforç dels neurocientífics d'arreu per entendre la fabricació, manteniment i pèrdua de la memòria.

Pel que fa a la ‘creació1 i al 'manteniment' de la memòria, el nostre objectiu primordial és el desenvolupament d'una explicació neurobiològica de les funcions de l'hipocamp en la formació de en la memòria. Mentre que treballs anteriors s'han centrat en el paper de la plasticitat dependent de l'activitat (com LTP i LTD) en la codificació de la memòria, l'enfocament actual de l'obra del meu grup està en (a) l'impacte de les entrades neuromoduladores subcorticals en la consolidació cel·lular (usant tècniques farmacològiques i optogenètiques) i b) les interaccions entre l'hipocamp i l'escorça cerebral en la consolidació dels sistemes (juntament amb Santiago Canals, Institut de Neurociències, Alacant).

Amb els anys, els principals avenços i descobriments de laboratori inclouen el 'laberint d'aigua', el paper dels receptors NMDA en l'aprenentatge espacial, i el codesenvolupament de la hipòtesi de l'etiquetatge sinàptic i la captura en relació a la potenciació a llarg termini (amb Julie Frey - Metge la universitat de Geòrgia). Hi ha nous treballs emocionants centrats en la creació i ús "d'esquemes" i el centre dels coneixements previs en la consolidació dels sistemes (amb Guillen Fernandez, Institut Donders, Nijmegen).

Pel que fa a 'perdre' la memòria, també hem tingut interès en la neurociència translacional i ens dediquem a l'adaptació d'algunes de les nostres noves tasques de comportament per a treballar sobre la funció cognitiva en models animals amb neurodegeneració com ara la malaltia d'Alzheimer. Aquest treball està sent portat endavant pels becaris de la nova cancellera en el Centre.

En Activitats

29 juny 2017
17:00h

70a Jornada de Primavera de la SCNPS 2017

per:

Richard Morris
Centre for Cognitive and Neural Systems (CCNS)
Richard Morris
Centre for Cognitive and Neural Systems (CCNS)