Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

28 June 2019
| 16:40h
a 16:45h

PSICODEM 2.0: actualitzant l’evidència sobre les teràpies cognitives per pacients amb demència

L’article "cognitive therapy for dementia patients: a systematic review“ és el primer pas per l’actualització del projecte psicodem.

L’article "cognitive therapy for dementia patients: a systematic review“ és el primer pas per l’actualització del projecte psicodem, que té com a objectiu proporcionar una eina de suport a la presa de decisions basada en l’evidència sobre tractaments psicosocials per a pacients amb demències
fruit de la revisió sistemàtica es va trobar que les aproximacions cognitives més habituals eren les teràpies d’orientació a la realitat (n=10), les d’entrenament en habilitats (n=25) i les intervencions mixtes (n=12). D’elles,les teràpies d’orientació a la realitat mostraven efectes subtils quan es mesuraven aspectes cognitius, mentre que els altres dos tipus evidenciaven efectes lleugerament més positius.
Així mateix, els efectes sobre altres mesures (llenguatge i funcionalitat diaris o símptomes ansiosos l/o depressius) eren limitats o no s’havien mesurat. Part de la manca de solidesa de l’evidència l’atribuïm a la variabilitat en la forma de dur a terme les intervencions.

En Activitats

17:00h

74a Jornada de Primavera. Cervell i conducta 2019

per:

Noemí Robles
eHealth Center, Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
Noemí Robles
eHealth Center, Universitat Oberta de Catalunya (UOC).