Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

30 June 2017
| 09:30h
a 10:00h

Quants nens hi ha amb amnèsia associada al dany hipocampal?

La hipòxia neonatal pot conduir a l'atròfia de l'hipocamp, que pot conduir, a la vegada, al deteriorament de la memòria.

La hipòxia neonatal pot conduir a l'atròfia de l'hipocamp, que pot conduir, a la vegada, al deteriorament de la memòria. Per provar la generalització d'aquesta seqüència causal, es va analitzar una cohort de 41 nens de 8-16 anys d'edat que, havent rebut l'operació d'intercanvi arterial per corregir la transposició de les grans artèries, havien patit cianosi neonatal significativa però tenien un desenvolupament neurològic normal.

Com es va predir, la cohort tenia reducció bilateral significativa dels volums de l'hipocamp relatius als volums de 64 controls normals. També tenien de manera significativa, però, selectiva, un deteriorament de la memòria episòdica mesurat a través de proves estàndard de memòria, i nivells relativament normals d'intel·ligència, assoliment acadèmic i fluïdesa verbal. El grau de deteriorament de la memòria es va correlacionar amb el grau d'atròfia de l'hipocamp, la qual cosa suggereix que fins i tot ja en la vida neonatal cap altra estructura pot compensar del tot la lesió de l'hipocamp i el seu paper especial en el servei a la memòria episòdica a llargtermini.

En Activitats

29 juny 2017
17:00h

70a Jornada de Primavera de la SCNPS 2017

per:

No hi han ponències disponibles
No hi han ponències disponibles