Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

28 June 2019
| 09:15h
a 10:15h

Encefalopaties autoimmunes (Conferència inaugural)

Moderadora: Bàrbara Segura (Universitat de Barcelona)

El 2002 la universitat de pensilvania (penn), amb la participación de josep dalmau, va descobrir una nova categoria de patologies mitjançades per anticossos contra receptors sinàptics.

El 2002 la universitat de pensilvania (penn), amb la participación de josep dalmau, va descobrir una nova categoria de patologies mitjançades per anticossos contra receptors sinàptics. Aquests anticossos alteren l'estructura i funció de receptors, sinapsi i circuits cerebrals, causant dèficits neurològics i psiquiàtrics que són reversibles amb immunoteràpia. Actualment es coneixen 16 d'aquestes malalties, des les quals 10 han sigut descobertes pel grup de dalmau. El 2011 dalmau, dirigint el laboratori de neuroimmunologia clínica i experimental en idibaps-hospital clínic (ub) rep unes 4.000 consultes anuals de metges d'arreu interessats en el diagnòstic de pacients amb síndromes neurològiques de sospita autoimmune. Amb un equip de neuròlegs especialitzats en processos autoimmunes i investigadors bàsics, estudien els efectes dels anticossos a nivell sinàptic en xarxes neuronals, models animals de conducta, visualització directe de circuits de la memòria i models in sílico d'aquests circuits.

En Activitats

17:00h

74a Jornada de Primavera. Cervell i conducta 2019

per:

Josep Dalmau
Investigador ICREA, IDIBAPS, Hospital Clínic, Universitat de Barcelona. Professor de Neurologia, Universitat de Pennsilvània, Estats Units.
Josep Dalmau
Investigador ICREA, IDIBAPS, Hospital Clínic, Universitat de Barcelona. Professor de Neurologia, Universitat de Pennsilvània, Estats Units.