Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

Captura de Pantalla 2020-03-29 a les 11.02.34

Roger Redondo

Hoffmann-La Roche

El Dr Roger Redondo va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona abans de traslladar-se als Estats Units. Al 2003, va començar el seu doctorat en Neurociència a la Universitat d'Edimburg, sota la tutoria del Prof. Richard GM Morris. Allà, el Dr. Redondo va demostrar les diferents funcions de CaMkll i CaMKK en plasticitat sinàptica i va reformular la hipòtesi Synaptic Tagging i Copture sobre com es mantenen les memòries entre les connexions de les neurones.
Al 2010, es va incorporar a l'Institut Picower per a l'Aprenentatge i la Memòria com un postdoct al laboratori del Prof. Tonegawa. Allà, va contribuir al desenvolupament d'un sistema d'etiquetatge optogenètic de neurones que participen en la formació de memòries. Aquella investigació va donar lloc a la primera demostració de la recuperació de la memòria artificial mitjançant l'estimulació neuronal, en ratolins.
El Dr. Redondo dirigeix un Laboratori al campus Hoffmann-La Roche a Basel, Suissa, dedicat a fer servir les últimes tecnologies per al descobriment de teràpies per a l'autisme, l'esquizofrènia, l'Alzheimer i el Parkinson.

Comparteix aquesta fitxa a:

Ponències de  Roger Redondo

70aJornadaPrimavera-imatge
Reconnexió de records i emocions a traves de la manipulació artifical de circuits cerebrals: com les noves tecnologies revitalitzen la neurociència

Durant la formació de la memòria, l’experiència uneix la representació del context d’un esdeveniment on es porta a terme amb l’emoció que l’acompanya.

30 June 2017
logo SCNPS Blanco

www.neuropsicologia.cat
[email protected]