Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

Neuropsicologia de la Discapacitat Intel·lectual: On som i cap on anem?: reptes a tenir en compte

PER WEB
On-line: via Zoom
1 / 06 / 2022
fins al 1 / 06 / 2022
19:00h
a 20:00h

Descripció de l'Activitat: Neuropsicologia de la Discapacitat Intel·lectual: On som i cap on anem?: reptes a tenir en compte

Ponent: Susanna Esteba del Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat intel·lectual (SESM-DI) del Parc Hospitalari Martí i Julià. Institut Assistència Sanitària (IAS), Girona. 

Moderadora: Maria José Ciudad de l’Hospital Municipal de Badalona.

La incoporació del DSM-V, ha suposat un canvi molt important en la definició de la discapacitat intel.lectual (DI), sent necessari realitzar avaluacions neuropsicològiques (especialment en funcions executives i aprenentatge) pel seu diagnòstic. 

Breu resum: L’avaluació cognitiva de persones amb DI és complexa atesa la presència de diversos factors;  des d’algun aparentment controlable (com l’aquiescència) a altres que dificulten l’exploració com poden ser els dèficits sensorials o  motrius severs, la manca de llenguatge oral o  les alteracions conductuals.

S’hi suma una elevada comorbilitat amb problemes de salut mental amb manfestacions – que en funció del nivell de DI, solen ser diferents a la població general- i la pleiotropia amb altres trastorns del neurodesenvolupament. 

L’avanç en el concepte de la “Neuropsicologia de la DI” va lligat entre altres,  a les noves tecnologies de búsqueda en el genoma que permeten  un diagnòstic etiològic de la DI i que ens ajuden a entendre no només els perfils cognitius sino també els conductuals i les comorbiltiats associades. 

Com es tenen en compte tots aquests factors a l’hora de realitzar una valoració neuropsicològica? Existeixen instruments d’avaluació que ens permetin cobrir tot l’espectre  de la DI? 

 D’altra banda, respecte al tema de la intervenció, el model de la DI no segueix els paràmetres definits en la rehabilitació del dany cerebral adquirit, pel que és un camp totalment verge mancat d’investigació. 

1 juny 2022

Altres Jornades i Congressos

27 set. 2023
h

8ª Reunió Científica de la FESN i la 2ª Conferència Panhel·lènica de Neuropsicologia 

15 juny 2023
h

XIV Congrés Nacional de Neuropsicologia de la FANPSE 

24 oct. 2022
00:00h

Premi CÒRTEX 2023

1 jul. 2022
h

Test Barcelona-2: Introducción, administración y puntuación

1 juny 2022
h

Test Barcelona-2: Introducción, administración y puntuación

3 juny 2022
08:15h

JORNADA DE ACTUALIZACIÓN CIENTÍFICA. TRASTORNO DEL ESPECTRO DEL AUTISMO: DE LA INVESTIGACIÓN A LA APLICACIÓN COMUNITARIA.

Activitat Primavera

Jornada de Primavera

Consulta tota la informació, descarrega el programa i inscriu-te als tallers i a la jornada.

Falten:

Fes-te Soci de la SCNPS

Tot són avantages. Descobreix perquè ser soci  t’obre un món de possibilitats

Formulari d'Inscripció | Neuropsicologia de la Discapacitat Intel·lectual: On som i cap on anem?: reptes a tenir en compte

Omple el següent formulari. Les places son limitades. Les inscripcions s’acceptaran per rigorós ordre de recepció.

Aquesta comunicació s’utilitzarà exclusivament per a tractar les seves dades per a atendre la seva sol·licitud, sempre d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d’abril de 2016 (RGPD), Llei orgànica 3/2018 de 5 de desembre (LOPDGDD) i altra normativa legal vigent en matèria de protecció de dades personals.

En qualsevol moment vostè pot exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i oposició, o si escau, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-lo per escrit, indicant les seves dades personals a C/ Dr. Carulla, 51 àtic, -08017- Barcelona o al correu electrònic [email protected]

*Els camps marcats amb asterisc són obligatoris.

logo SCNPS Blanco

www.neuropsicologia.cat
[email protected]