Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

cartells-fons_0003_Capa 2
30 June 2017
| 17:40h
a 18:00h

Cercant canvis subtils de memòria en la fase preclínica de l’Alzheimer: el Memory Binding Test de Buschke

Presentació d'aquesta nova eina. Primeres dades de referència en una població de 472 persones cognitivament sanes, en la seva majoria fills i filles de malalts d'Alzheimer.

El Memory Binding Test (MBT) és una prova d'avaluació de la memòria verbal episòdica dissenyada per Buschke, amb la intenció de superar les limitacions del seu conegut Free and Cued Selective Reminiding Test (FCSRT) per a la detecció de canvis subtils de memòria, suggerents dels primers indicis del deteriorament cognitiu per malaltia d'Alzheimer. En aquesta xerrada, junt amb la presentació d'aquesta nova eina, es presentaran unes primeres dades de referència en una població de 472 persones cognitivament sanes, en la seva majoria fills i filles de malalts d'Alzheimer. A més, s'explicarà la metodologia que s'ha seguit per a obtenir versions paral·leles en castellà i català, a banda de les dades de fiabilitat test-retest del MBT i de validació convergent amb el FCSRT, analitzant les avantatges d'un vers l'altre.

Aquestes són dades preliminars de l'estudi Alfa, engegat per la Fundació Pasqual Maragall al 2013. Es conclourà la xerrada donant quatre pinzellades panoràmiques d'aquesta infraestructura de recerca per a la detecció precoç i la prevenció de la malaltia d'Alzheimer, formada per més de 2700 participants.

En Activitats

15 juny 2012
08:30h

60a Jornada de Primavera de la SCNPS 2012

per:

Nina Gramunt
BarcelonaBeta Brain Research Center, institut de recerca de la Fundació Pasqual Maragall
Nina Gramunt
BarcelonaBeta Brain Research Center, institut de recerca de la Fundació Pasqual Maragall