Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

Evaluación neuropsicológica de la emoción y la motivación

L’Editorial Síntesis ha publicat el llibre Evaluación neuropsicológica de la emoción y la motivación, editat per Rubén Sanz Blasco i José María Ruiz-Sánchez de León.

Les alteracions emocionals i motivacionals són inherents a qualsevol dany cerebral o patologia neurodegenerativa i influeixen d’una manera decisiva en el procés d’avaluació i intervenció neuropsicològica. No obstant això, en el camp dels danys cerebrals freqüentment han sigut contemplades com a variables contaminants de la cognició i les exploracions clíniques s’han centrat en l’observació no sistemàtica i la descripció dels símptomes del pacient. S’han desenvolupat un gran nombre de protocols i proves per avaluar els diferents processos psicològics bàsics, mentre que els instruments que mesuren específicament l’esfera emocional i motivacional de les poblacions amb les lesions cerebrals o la demència són escassos. El creixent interès de la neuropsicologia en la comprensió d’aquests aspectes no s’ha correspost al desenvolupament proporcional dels instruments nous i millors adaptats a les diferents alteracions neurològiques.

Aquesta obra, eminentment pràctica i única en llengua espanyola, recull més de dos centenars de proves d’avaluació de l’emoció i la motivació, algunes d’elles dissenyades específicament per a persones amb dany neurològic i altres, que fins i tot sent dissenyats per a l’avaluació de la psicopatologia en absència de dany cerebral o demència, poden resultar útils en el context clínic per la seva brevetat i índexs de qualitat psicomètrica.

Sobre l’autor:

Rubén Sanz Blasco és doctor en psicologia i màster universitari en Intervenció en Ansietat i Estrès. Professor del Departament de Psicologia Experimental, Processos cognitius i logopèdia de la Universitat Complutense de Madrid.

José María Ruiz-Sánchez de León és doctor en psicologia i màster en Neuropsicologia Cognitiva. Psicòleg especialitzat en neuropsicologia clínica. Professor del Departament de Psicologia Experimental, Processos cognitius i logopèdia de la Universitat Complutense de Madrid.

Altres artícles que et poden interessar

Neuroimagen para neuropsicólogos

Validity Assessment in Clinical Neuropsychological Practice. Evaluating and Managing Noncredible Performance

Neurovascular Neuropsychology, Second Edition

Clinical Neuropsychology Study Guide and Board Review, Second edition.

Fes-te Soci de la SCNPS

Tot són avantages. Descobreix perquè ser soci  t’obre un món de possibilitats