Fes-te Soci

Àrea Privada

Directori de Socis

Neuroimagen para neuropsicólogos

L’Editorial Síntesis ha publicat el llibre Neuroimagen para neuropsicólogos , editat per Mónica Giménez Navarro, Oren Contreras Rodríguez i Carles Soriano Mas.

Aquesta obra és un dels pocs manuals específics de la llengua castellana que aborda, de manera actualitzada i extensa, la majoria de tècniques de neuroimatge existents, que descriuen els seus aspectes físics i fisiològics i relacionen el seu ús en el camp de la neuropsicologia i la neurologia, entre d’altres. S’aborden tot tipus de tècniques, des de la imatge nuclear, electrofisiològica, de raigs X, imatge òptica, imatge de ressonància magnètica, fins la magnetoencefalografia, presentant tots els enfocaments metodològics possibles i avaluant les seves possibles aplicacions a nivell d’ús clínic i investigació.

La segona part del llibre és especialment rellevant, on es descriuen els mètodes més importants per a l’anàlisi integral del cervell, tant estructuralment com funcional (metabolisme i activació), i on es descriuen les bases de la generació de paradigmes experimentals per a l’estudi de l’activitat cerebral.

Aquest llibre està especialment dissenyat per a tots aquells estudiants que estan començant o treballen en el camp de la neuropsicologia i la neuroimatge. De la mateixa manera, està dirigit tant a professionals en l’àmbit de la salut mental (psicologia, neurologia, psiquiatria, neurofisiologia o radiologia, entre d’altres), com ara tècnics i especialistes que gestionen els diferents equips d’imatge.

Sobre l’autor:

Mónica Giménez Navarro és doctora en Neurociències, especialista en Neuroimatge i redactora mèdica sénior. Investigadora del Departament de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge-Institut d’ Investigación Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Oren Contreras-Rodríguez és doctora en Biomedicina. Investigadora del Departament de Psiquiatria del Hospital de Bellvitge-Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i del Departament d’Endocrinologia i Nutrició, Eumetabolisme i Salud (IDIBGI).

Carles Soriano-Mas és doctor en Psicologia i Expert en Neuropsicologia Clínica. Director del Laboratori de Neuroimatge i Salut Mental de l’Institut d’Investigació Biomédica de Bellvitge-IDIBELL. Investigador CIBERSAM y professor de la Universidat Autònoma de Barcelona.

Altres artícles que et poden interessar

Evaluación neuropsicológica de la emoción y la motivación

Validity Assessment in Clinical Neuropsychological Practice. Evaluating and Managing Noncredible Performance

Neurovascular Neuropsychology, Second Edition

Clinical Neuropsychology Study Guide and Board Review, Second edition.

Fes-te Soci de la SCNPS

Tot són avantages. Descobreix perquè ser soci  t’obre un món de possibilitats